lördag 9 mars 2013

Lyxfrukost!



Ja det är så jag kallar det när det finns massa saker att välja på och så dukar man lite champagneglas fram och tänder ljus.. åhh... min stora inspirationskälla har varit goda vän frostrosor, men även har väldigt fina minnen hemifrån min ex familj. När vi sov över där, så var det alltid på helgerna lyxfrukost. De fanns massor av olika pålägg, de fanns massa varmrätter, ja nästan som att bo i hotell. Inte undra på att så säger att frukost är det bästa med att bo på hotell! Jag skulle kunna bo på hotell bara för frukosten skull, mums! Själv har jag aldrig satsat så mycket på fin porslin, men insett vad äldre jag blir att hur mycket även dukning betyder för magen! Så nu ska jag börja spana in någon fina tallrikar m.m. som jag vill satsa på, våra börjar bli utsliten och är redo för soptippen.

En vanlig vardag eller helg, äter vi väldigt "enformat" frukost... Gubben äter sina musli med yoghurt, jag mina mackor och sonen yoghurt och mackor. Så inte undra på att både mannen och sonen sa idag: WAU! Sonen tycker vi ska lyxa sån här frukost varje morgon, men om vi börjar med att göra det varje söndag så vore det ju faktiskt en riktigt fin tradition!


Frukostutbudet:


Familjens frukost, vem äter vad? ;-)






Idag fick våra bord smakas av Godmorgon Juice inspiration super c orange acerola, den här fick vi testa gratis tack vore freebee (app på mobilen). Betyget från hela familjen, mmmm gott!

fredag 8 mars 2013

Kafta på spett - kockens kryddor från Rosengård



Här kommer en efterlängtat ny recept! De var ju ett tag sen, men nu börjar jag vakna till liv när solen tittar fram och vårens tecken finns överallt! Även massa olika produkter börjar trilla in i lådan och idag presenterar jag en nyhet för mig, nämligen kockens kryddor från Rosengård. De finns 6 st olika (läs här om de alla olika), jag valde att testa kafta. Svåra för våra familj med kryddor är att det gäller läsa innehållsförteckningen bra tanke på allergier. Jag utgick från receptet som finns på baksidan av påsarna, vad som lockade mig mest efter att valt bort påsarna med allergiframkallande för vår familj.

Vad kan vi säga om receptet? Ja enkelt att göra! Krydda blir massa kvar i påsen så kan göras många gånger om! Smaken var annorlunda, sonen ratade det helt och hållet! Gubben och jag var osäkra, det är gott men ändå så annorlunda att det blir inte wau... så betyg 3,5 av 5 får den av oss vuxna.

ps. vet någon varför bloggen vänder på bilderna, fast de är liggande på min dator?




Kafta på spett, 4 stycken

500g nötfärs
½ gul lök
2 dl bladpersilja
1 tsk salt
2 tsk Kockens kaftakrydda
Blötlagda grillspett av trä

Hacka löken med persiljan fint. Blanda samman med resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Köttfärsblandningen kallas kafta - precis som kryddan! Doppa handen i en skål med vatten och forma färsen till avlånga biffar och trä upp på spett. Vattnet hjälper till att hålla ihop kaftan på spettet. Grilla spetten i en 5 minuter på vardera sida.



Servera med hummus, sallad och pitabröd eller som vi gjorde med pommes och våra Sweet Chili sås.



fredag 1 mars 2013

Det var länge sen...



... de kom något blogginlägg... men livet har varit väldigt intressant kan man säga.. vi i familjen har dragit på oss många olika projekt och drömmar som vi försöker uppfylla.. så tiden för bloggarna är lika med noll och maten hemma går i gamla rutiner.. inget nytt, men de hoppas jag bli lite ändring i framöver.. inget jag lovar ;-)

Förutom att privata livet går i ett så händer det massa spännande saker på jobbet, känns så underbart när vårsolen tittar fram och alla börjar ha massa energi och alla är färdiga att ta ny kraft och energi och skapa massa roligt!

Då undrar ni säkert, ska hon verkligen bara vara så där kryptisk utan att avslöja något mer, ja tyvärr blir det så. Men jag lovar, längre fram så kommer det komma mer information när vi har kommit lite längre fram i alla projekten.

Snart kommer det dock massa produkt recensioner, har en hel del produkter som jag får testa här framöver... så ha tålamod..

Tills dess hoppas ni njuter av den kommande vårsolen, helt underbart att gå med vårkänslor fast har pollenallergi och den har redan börjat ge sina symptom.. men vår är vår och snart är sommaren här! UNDERBART!

Trevlig lördag till er alla!