söndag 30 januari 2011

Kladdkakemuffins



Inspiration till denna rätt kommer från min man, dem hade gjort dessa på jobbet och då tänkte jag att kan hans elever då borde jag också kunna det!

ca 12-15 st muffins

100gram margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Vispa ihop margarin och ägg. Blanda i sedan resterade ingredienserna. Klicka i muffinsform.



Grädda i ugnen 200 grader ca 8-10 minuter.



Kommentar: Mums så gott! Roligt att göra på ett annat vis lite kladdkaka! Men gör inte samma misstag som jag och glöm dem i ugnen, de blir inte förstörda men mindre kladdiga bara ;-) Men jag är så stolt över mig själv, jag äntligen lyckas med något, hade under julen mindre tur med bakande ;-)

Jordgubbstårta



Denna tårta är min absolut favorit tårta! Jag har ätit det sen jag fick smaka tårta då det är min mor som gjort det och jag verkligen älskar den och måste bara ha det en gång om året! Jag vet att min mamma gör det även med hjortron dvs. byt ut jordgubbar mot hjortron. Går säkert bra att byta ut till hallon eller vad man nu tycker om som favorit!

Tårtbotten är till ca 8 personer.

Min mamma gjorde tårtbotten och när jag ringer och försöker få en recept på detta blir det lite dilemma. Hon gör ju det ur huvudet och gjort ett antal tårtbotten så jag försöker återberätta det hon sa till mig.

Du knäcker 8 ägg i en skål, då ser du på ungefär hur mycket det blir i flytande form. Då ska du ta lika mycket vetemjöl och socker. Vispa ihop ägg och socker, sedan blandar du i vetemjöl. Tillsätt även 1 tsk potatismjöl och 1 ½ tsk bakpulver. Grädda i ugn 175 grader, ca 50 minuter. Beroende hur stor botten du gör så varierar du mängden ingredienser från det. Lätt va? ;-)

Recept på innehållet i och utanpå tårtan:
Saft eller mjölk ca halv glas
ca 1 burk jordgubbssylt (helst egengjord, men går bra med köpt också)
1 paket gammaldags gräddglass (halv liter)
Grädde och valfria produkter för dekoration, jag använde jordgubbar och riven choklad

Börja med att fukta första lagret med saft eller mjölk. Vi använder pipmugg, men de går lika bra med sked. Var försiktig så du inte fuktar för mycket. Halv glas kanske ska gå åt hela tårtan! Skär av från glassen i ca 5 mm skivor och lägg på understa laget. Lägg på jordgubbssylt, gör likadant med nästa lager. Avsluta med att fukta även på toppen av tårtan.

Jag brukar i vanliga fall använda sprits för att dekorera tårtan men denna gång glömde jag låna min mammas och själv ägde jag inte vid tillfället någon sådan. Så jag bara smetade på grädde med slickepott, dekorera med små jordgubbar och river choklad. Detta brukar aldrig min mamma göra, men jag gjorde det för att få lite min mans smak också i tårtan, han älskar choklad ;-)

Kommentar: Som sagt jag fullständigt älskar denna tårta! Mammas tårta som man fått hela sin barndom, de är så klart man älskar den! Tycker det är kul att min man också börjat sakta men säkert älska den mer och mer. De blir varje gång en chansning om man lyckas blöta den tillräckligt, så det inte blir för lite eller för mycket! Det går bra att göra tårtans lager klara dagen innan och sen dekorera precis innan gästerna ska gotta i sig den! Blir nästan godare då den hinner safta igenom sig! Jag lyckades denna gång få den perfekt!

lördag 29 januari 2011

Vinnarna i tävlingen - Vinn en gåvobox från Cliniderm

Nu har jag gått igenom alla deltagarnas svar och motiveringar. Tyvärr var det några som missat att man skulle skriva motiveringen i bloggen, där med blir dem tre som skrev motivering i bloggen automatisk vinnare i tävlingen!

Grattis:
- Anita
- Elin
- Michaela

Jag har även valt att en vinnare bland dem som bara mailat in och vinnaren är:

- Anne

Svaren på frågorna har ni här:

Vad är Cliniderm anpassat efter?
Cliniderm är anpassat efter den moderna kvinnan i Norden: en kvinna som lever ett aktivt liv och som varje dag ställs inför många beslut.

Varför är rengöringen en viktig del av hudvården?
För att under dagen utsätts huden för smuts, föroreningar och andra orenheter.

Vilken produkt rekommenderas för vintern?
Cliniderm Barrier Repair Face Cream

Tack alla som deltog och hoppas ni tycker om produkterna lika mycket som jag! Skriv gärna och berätta till mig vad ni tyckte!

torsdag 27 januari 2011

Viktblogg v.4

Gissa om jag var nervös idag för att åka till viktväktarna och väga mig? Visst hade vi inte bestämt något i potten om man klarar av utmaningen, men ändå så blir man smått nervös för jag är sådan att jag vill klara av de mål jag sätter upp! De har varit en kämpig vecka och velat flertal gånger bara tröstäta massa gott, men är så stolt att jag har hållt mig i skinnet och fokuserat på målet! Ja vad hände?

MINUS 1,7kg!!! JIPPIII!!! Då kändes varje kvällens våndades av gott värt det! Känns så underbart! Tyvärr gick inte det lika bra för min vän, minus 0,6kg MEN som jag sa till henne.. ett MINUS är alltid ETT MINUS! Man ska vara glad för det!

Dock varför denna skillnad kan man undra och det är ganska enkelt! De finns något som kallas daglig poinst och vecko bonus. Dagliga ska du alltid äta, vecko bonuset kan du själv avgöra om du äter eller inte. Äter du veckobonuset går du fortfarande ner i vikt, men inte lika mycket. Äter du bara dagliga points så går du desto mer ner i vikt. Jag åt bara dagliga och hon åt båda, där med skillnaden. Nu vet hon hur det funkar så blir inte alls förvånad om hon kommer nästa vecka och gått ner massor :)

Själv ska jag ta och unna mig lite.. mannen vill ha sin första semla för i år och sen har vi kalas här i helgen. Det ska jag unna mig!

Tänkte tillägga här att vann inte Smoothie tävlingen, men inte är jag ledsen för det! Ska prova vinnare smoothien och hoppas på att det är så god som de låter!

Ni har väl inte glömt bort min tävling, titta in här! Du har på dig till imorgon!

Viktbloggen åter om en vecka med ett minus förhoppningsvis ;)

söndag 23 januari 2011

Tropic Smoothie



Jag är med och tävlar hos Frostrosors tävling

Receptet är för 2 personer



2 dl valio vaniljyoghurt
1 apelsin
2 kiwi
2 passionfrukt
halv paket fryst tärnad mango

Pressa apelsinen. Tärna kiwi och skrapa ur passionsfrukten. Häll allt i tillsammans och tillsätt yoghurt, mixa (vi använde stavmixer). Vi valde använda fryst mango för att få lite isigare smak i smoothien, går säkert lika bra med färsk.

Vill du toppa detta med lite fredagsmys? Lägg till lite vaniljglass och toppa med riven choklad.



Kommentar: Blev så sjukt avundsjuk när jag hade mixat detta och smakade, för det var så ljuvligt gott! Jag tålde ju förut passionsfrukt och kiwi, men tål inte det längre, men man måste ju smaka det man skapar! Min man ville ha mer och mer och mer.. Jag funderade länge vad jag ska bidra till tävlingen och jag ville ha något som man kan variera i olika former, då kom jag på att jag har en recept i bakfickan! Min goda fruktsallad som du gör likadant fast byter ut yoghurt mot keso och har apelsinbitar istället. Jag funderade även om man kan inte göra denna lite fredagslyxigare med glass och choklad och visst kan man det. MUMS SÅ GOTT! Nu får vi hoppas på en vinst, då vi verkligen skulle behöva vinna 400kr för Valios produkter då sonen blivit mjölkallergiker eller laktosintolerant. Men smaken är som baken, vem vet om andra tycker att de är gott det som jag eller min man tycker är gott! Så håll tummarna!

ps. Vi försökte med att ha i hallon, men den förstörde den tropiska smaken.

fredag 21 januari 2011

TÄVLING! - Vinn en gåvobox från Cliniderm

Tänkte dra igång en tävling här inne då jag fått chansen att få vara med och buzza på Cliniderms produkter. Cliniderm är en hudvårdsprodukt som är väl anpassad till en modern nordisk livstil! Detta är en produkt som säljs exklusivt på apoteket. Jag har själv provat produkterna en vecka och blev positiv överraskad av effekten och hur skön produkten är för min hud. Jag har provat flertal produkter och måste nog säga att de här produkterna hamnar på min topplista. Därför vill jag ge er chansen att vinna en gåvobox (Fyra personer har chansen att vinna):




Gåvoboxen innehåller följande:
-Active Protection Day Cream, 5ml
-Age Delay Serum, 2ml
-Ultra Soft Cleansing Milk, 5ml
-Barrier Repair, 5ml: Extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hud.
-Optimail Strenght Night Cream, 5ml: Stärkande nattcreme för normal till torr hud.
-Ideal Balance Skin Tonic, 5ml: Uppfriskande och milt exfolierande ansiktsvatten för normal till torr hud.


Vad ska du göra för att vinna?

Svara på dessa 3 frågor (svaren hittar du på Cliniderms hemsida):
1. Vad är Cliniderm anpassat efter?
2. Varför är rengöringen en viktig del av hudvården?
3. Vilken produkt rekommenderas för vintern?

Svaren ska du skicka till mig via mail (minabloggar@hotmail.com) och skriv motivering varför just du ska vinna i denna post! Du behöver inte lämna adress eller telefonnummer än, utan jag kontakter dig via mail om du vunnit och sedan tar emot post adress så jag kan skicka vinsten till dig!

Tävlingen pågår till och med fredag den 28 januari kl. 22:00


Vad är Buzza?
Ute på internet finns det en sajt/företag som heter Buzzador. Att vara medlem hos Buzzador innebär att få möjligheten att prova nya produkter och tjänster utan kostnad! Som man sedan berättar för sina vänner! Man ger feedback till tillverkaren vad man själv och ens vänner tycker om tillverkarens produkt eller tjänst! Vill du läsa mer följ denna länk.

Är du redan övertygad och vill vara med, följ denna länk, så framgår det att jag har bjudit med dig!

torsdag 20 januari 2011

Viktblogg v.3

Jippidippi doo! Minus 0,7kg startar vi årets första viktväktare vecka. Super nöjd! Har en vän som går där också och vi gjorde en utmaning till nästa vecka att vi ska ner 1kg på en vecka. Så det blir inte att god saker i helgen, utan kör sten hårt en vecka och försöker nå min och min väns utmaning 1kg på en vecka. Det är ju inte omöjligt!

Vill passa på och skriva här också att promenaderna är igång igen. Imorse blev det hela 90 minuter promenad här i området och se efter vad som finns. Mest hus, hus och lite till hus. Eller skog och äng om man vill då dit, men de vågar inte jag.

Tipsar även om en tävling som Frostrosor kör nu: Smoothie tävling. Mitt bidrag ska jag lämna på lördag. Ni har tid på er till på söndag!

Jag kommer även köra igång här en tävling imorgon, så glöm inte att kika in!

En ny vecka men utmaningen 1kg ner, nu tutar vi och kör!

fredag 14 januari 2011

Viktblogg v.2

God fortsättning på året mina läsare! Jag har haft lite blogg uppehåll angående vikten, då jag tagit semester från viktväktarna! Nejdå, haft fullt upp med både flytten och allt runt omkring att jag valde att ta en liten break. Nu är däremot vardagen igång igen och igår var jag iväg till viktväktarna. Efter flytten har jag kommit fram till att förenkla mitt liv och gå på kvällsmöten istället. Jag tycker inte om att väga mig på kvällarna, då jag har verkligen en kropp som pendlar med vikten beroende hur jag äter. Däremot att gå till viktväktarna på kvällen, helt själv, utan son, överväger så mycket mer nu när vi har lite längre bit in till stan. Det är min egen tid och jag kan i lugn och ro koncentrera mig på det jag vill göra, må bra på ett hälsosamt sätt!

Så vad sa vågen efter några veckors uppehåll? Minus 0,5 kg = SUPER NÖJD! Att få ett minus efter en unna december är helt underbart! Det är belöningen att man har lärt sig någorlunda bra att använda de redskap man har lärt sig i viktväktarna!

Nådde jag målvikten då som var att väga lika mycket som jag vägde när jag började vänta på min son på hans ett års dag? Nej det gjorde jag inte, MEN jag är inte ledsen för det! Jag har gått ner lite över 10kg sen jag började viktväktarna och jag mått jätte bra! Målet är väldigt nära och nu fortsätter min resa dit! Mitt förra mål var att nå 71kg, men jag har ändrat detta och ska väga 69kg. Sen när jag når det får jag se vad jag vill göra efter detta, ska jag mer ner eller om jag är nöjd. Hoppas ni fortsätter följa min resa och blir inspirerade om ni känner att ni behöver bli av med några kilon. MEN glöm aldrig att en viktminskning ska ske för att du vill det och inte för att någon annan vill det! För du duger precis som du är här och nu!

onsdag 5 januari 2011

Mozzarella med tomat (/paprika) och lufttorkadskinka



Inspriration från min vän Frostrosor
Recept för 6 personer

2 ½ påse valfri sallad (vi hade blandat olika sorter)
5 påsar mozzarella
6 skivor proscuitto (lufttorkad skinka)
Valfri mängd coctailtomater alt. paprika
Salt
Peppar
Olivolja
Balsamico

Fördela salladen på 6 st förrätts tallrikar. Lägg på skinkan, tomaterna/paprikan och skivade mozzarellan. Blanda ihop salt, peppar, olivolja och balsamico. Droppa över allting. Servera!

Kommentar: Mycket gott! Dock hade velat ha balasimo med mango smak och inte den mörka, men så går det när man glömmer själv köpa och skickar mannen i affären. Hade även tänkt ha mango bitar med, men köpte hem fel frukt. De gjorde som sagt inget iaf, det blev mycket gott och nästa gång blir det perfekt! Till mig och en av våra vänner hade vi paprika istället för tomat!